Oerbank

0 comments

Nabij de rivier de Dommel staat een soort bank in de vijver naast het waterschapsgebouw. Hij is gemaakt van golvende en rechte platen van cortenstaal. en zweeft net boven de waterspiegel.

Bij laag water kun je er via via de stepstones zelfs op gaan zitten. De holling aan de achterzijde doet denken aan een golfbeweging. Op de lange voorzijde is een sierlijke lijn aangebracht met op het einde een punt. En daaronder de tekst: "Alles heeft zijn oorsprong".


Oerbron

Maar is de punt wel het einde? Volgens kunstenaar Marten Groen staat de punt voor het 'begin': de oorsprong van de rivier de Dommel bij Peer in Belgisch Limburg. De gebogen lijn berbeeldt de Dommel die steeds iets breder wordt. Door deze lijn heen schemert ijzerhoudende grond die gedolven is uit de oerbron bij Peer. Kunstwerk is tot stand gekomen in samenwerking met Waterschap de Dommel en Aa en de Belgische waterbeheerders. In 2013 vierde het Waterschap haar honderdvijftigjarig bestaan met diverse activiteiten, waaronder plaatsing van dit kunstwerk.

Locatie: Waterschap de Dommel, Bosscheweg 56 Boxtel
Kunstenaar: Marten Groen
Jaar: 2013
Materiaal: beeld: cortenstaal, ijzerhoudende oergrond
Techniek: constructie

 

 

You might also like

Beeld op Hendrik Verhees

Beeld op Hendrik Verhees

september 06, 2016
Nightowl

Nightowl

september 06, 2016
Tegen de wind in

Tegen de wind in

september 06, 2016
Barbus Barbus

Barbus Barbus

september 06, 2016
previous articles Close 2 you
next articler Nightowl

Leave a Reply